HASANOĞLAN MEZUNLARI! / Nevzat TÜRKEL
HASANOĞLAN MEZUNLARI!

Hasanoğlan Köy Enstitüsü, Hasanoğlan Atatürk İlköğretmen Okulu ve Hasanoğlan Anadolu Öğretmen Lisesi.

Nallıhan’ dan da pek çok arkadaşımız, kardeşimiz adları zaman zaman değişmiş olsa da bu güzide eğitim yuvasında eğitim gördü meslek sahibi oldular.
Bu satırların yazarı bendeniz de bu güzel okulda eğitim gördüm, öğretmen oldum.

Bu yuvada geçirdiğim günleri, bizleri eğiten çok değerli öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi arkadaşlarımızı unutmadık, unutamadık. Yaşadıkça da bizimle yaşayacaklar. Ben bu okula gireli 52 yıl olmuş.

Ankara da “Hasanoğlan Mezunları Derneği” adında bir derneğimiz ve bu Derneğin başında çok çalışkan ve etkin Nermin Yıldırım adında bir kardeşimiz ve en az onun kadar çalışan ve didinen bir yönetim kururlumuz var.

Bu yönetim bugün bu okulumuzda ki, “Müzik Salonu, Sinema Salonu” gibi tarihi yapıları restore edilmesine ön ayak oluyorlar. Bunun yanında her yıl mezunlarımızı bir şenlikte toplamaya devam ediyorlar.

Bu yıl da 21 Nisan 2013 Pazar Günü Hasanoğlan’da, tarihi Açık Hava Tiyatrosu’ nda “Hasanoğlan Onurumuzdur” şenliğini düzenliyorlar. Bu şenliğe pek çok mezunumuz, arkadaşımız katılacak şüphesiz. Nallıhan’ dan bizde katılalım diye düşünüyoruz. Arkadaşlarımızla topluca gitmek istiyoruz. Hatta bu geziye eşlerimizi çocuklarımızı da götürebiliriz. En azından bir minübüsle.

Konuyu görüştüğümüz Belediye Başkanlarımız bize araç konusunda yardımcı olacaklarını söylediler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gitmeyi arzu eden arkadaşlarımızın bana telefonla ulaşmaları veya bizzat gelerek görüşmeleri yeterli olacaktır.

Böylesine güzel ve anlamlı etkinliği düzenleyen Hasanoğlan Mezunları Derneğimize ve bu güzide Derneğin Başkanı Nermin Yıldırım Kardeşimize ve onun şahsında değerli yönetim kurulu üyelerimize, bu güzel etkinliğe Nallıhan’ dan katılmak isteyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Derneğimizin İnternet adresini vererek bu bölümü de noktalayalım.(www.hasanoglanmezunlaridernegi.org)

Saygılarımla..

Not: Bu yazı 26. Mart. 2013. tarihli “Nallıhan’ın SESİ” Gazetesinde yayınlanmıştır.

Üye Formu

Derneğimize Üye Olabilmek İçin Lütfen Üye Formunu İndirin.
Üye Formunu İndirmek için Tıklayınız...

Videolar

Kaybettiklerimiz